čtvrtek 8. září 2016

MREC 2016 - Násedlovice, Bratrušov a pozvání na Šternberk

Po těžké sezóně, kterou provázelo mnoho změn jak organizačních, tak technických, jsme konečně nastoupili na startovní čáru v seriálu závodů do vrchu MREC 2016.

Abychom byli přesní, první start jsme měli již v Násedlovicích 9. až 10. 7. 2016, kde se spíše jel testovat nově nalazený motor a podvozek, ale zjištění spíše ukázala na nutnost dalšího ladění. S tím byly spojené i výsledky, které sice nebyly nejhorší, ale byly mírně pod naše očekávání. Konkrétně v neděli 5. místo celkově a 2. místo v kategorii.



Dne 27. a 28. 8. se jely již zmiňované závody v Bratrušově, na které jsme se řádně připravovali celý měsíc a půl. Dolazoval se motor, ale především podvozek, na který, jak se později ukázalo, je nutno se zaměřit ještě zcela zvlášť. Nicméně pilot Jaroslav Surówka se s tratí i vozem popral ve vší své cti a času ztrávenému na trati věnoval všechen svůj um i soustředění, takže zvládl pokořit nejeden rychlejší vůz. I z videa přiloženého níže lze soudit, že se jelo opravdu na hraně.


Naštěstí jsme se ve výsledcích posunuli výrazně výše. V sobotu jsme vyhráli kategorii a celkově jsme byli druzí, což je v tak vyjímečné konkurenci, jaká se nabízí na závodech MREC, opravdu úspěch. V neděli jsme o spadli o místo níže jak v kategorii, tak celkově - tedy 2. v kategorii E2/C-1600 a 3. celkově.


Za povšimnutí stojí opravdový boj se strojem v podání Jarka Surówky, kdy všechny ostřejší zatáčky jede s formulí smykem - podvozek je prostě ještě potřeba naladit.


Zároveň Vás všechny zveme na poslední dva závody seriálu MREC 2016 a to již tento víkend (9.-11.9.2016) na trati ECCE HOMO ve Šternberku, kde se pojede nejen závod MREC, ale v neděli se pojedou také závody historických vozu, takže to bude divácky velice atraktivní podívaná. Přihlášených je více než 300 aut! Poslední závod MREC 2016 se pojede 16.-18.9.2016 v Divákách u Hustopečí, kterého se samozřejmě chceme také účastnit.