úterý 22. listopadu 2016

Přehled posledních závodů Šternberk, Diváky a Vysoké Mýto + CDS

Zdravíme fanoušky a také naše partnery.

Přinášíme Vám přehled posledních odjetých závodů tohoto roku. A že nakonec bylo ještě rušno, se můžete přesvědčit v následujících řádcích.


MREC 2016 - II. Ecce homo - 10.9.2016 Šternberk

Na tuto akci jsme Vás zvali již v předchozím příspěvku. Akce byla divácky velmi atraktivní nejen díky vysokému počtu startujících vozů v závodě seriálu Maverick Euro Cup 2016, ale také díky navazující akci - závodu historických vozů. 


Bohužel jsme zajeli pouze 4. místo ve své třídě, ale i to považujeme ve složité konkurenci, která se závodu účastnila za slušné umístění. 

MREC 2016 - Divácká 13° - 17.-18.09.2016 Diváky u Hustopeče

V Divákách to vypadalo už podstatně lépe. Jak s autem po technické stránce, tak konečně opět také s výsledky. V obou závodních dnech jsme zajeli 1. místo ve třídě a v neděli se povedlo Jarkovi zajet dokonce 3. místo absolutně, tedy mezi všemi vozy, které ten den startovaly. Celkem bylo startujících vozů 46. 



Na sestřih záběrů z obou dní se můžete podívat na níže přiložené video třech nejrychlejších. Naši formuli můžete vidět od 7:19.


MREC 2016 - Race cars show - 1.-2.9.2016 Vysoké mýto

Každoroční akce ve vysokém mýtě je už více-méně jen o zábavě a volném, byť měřeném, ježdění. Touto akcí se seriál vrchařských závodů Maverick Rescue Euro Cup otevírá, ale i končí. I zde jsme byli vidět v plné parádě a kdo se přišel podívat, určitě nebyl zklamán. Účast byla hojná, počasí přálo a na okruhu se proháněla závodní auta - co více si o víkendu přát, ještě navíc vyjímečně jako divák nemusíte chodit do kopce :).

Vy si můžete vychutnat, jak takové zábavné závodní kolo na tomto relativně malém okruhu vypadá v podání Jaroslava Surówky, kdy jde z on-board záznamu jasně vidět, že se jízdou opravdu baví. 

Další akce

Huawei Euroring - Maďarsko

Nejsme vidět pouze na závodech, ale také například na firemních akcích. Naposledy jsme byli dne 29.9.2016 na akci pro společnost Huawei na maďarském EURO RINGU, který musíme velmi pochválit.


Zůstaňme na chvíli u trati. Trať má okolo dvou minut v osobním voze, je bezpečná s únikovými zónami a má skvělý profil. Dlouhé rovinky střídají nejen dlouhé zatáčky, ale i ostré šikany a kromě hlavního okruhu je možno využít mnohých variant, které trať nejen prodlouží, ale také přidají na její zajímavosti. Trať má také dostatek závodních boxů pro uskladnění vybavení a vozů, které lze pronajmout za velmi přijatelnou cenu. Mimo to si lze na trati ve volné dny zajezdit bez předchozího ohlášení a za velmi přijatelný poplatek. Volné dny jsou prakticky každý den, mimo dny, kdy je nahlášená jiná akce. Více informací na http://www.euroring.hu/en/.


Každopádně akce se vyvedla, zákazníci, partneři i zaměstnanci společnosti Huawei byli spokojeni a zažili závodní atmosféru z první ruky. Věříme, že budeme spolupracovat i nadále.

CZECH DRIFT SERIES - Sosnová 24.-25.9.2016

Jak již někteří možná víte, součástí našeho týmu se stala také Kristýna "Mel" Morcinková, která závodí v driftových závodech v námi upraveném BMW E36. Tato sezóna je zkušební jak pro nás, tak pro automobil a jeho pilota, takže souhrn a resumé připravíme v zimě. Každopádně už nyní můžeme prozradit, že Mel je velmi šikovný pilot a určitě to není naposled co o ní slyšíte!


Určitě si pusťte záznam České televize z CDS, kde jako první rozhovor právě rozhovor s Kristýnou. Odkaz na záznam zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10207469169-svet-motoru/216471291269124-mm-cr-drifty-sosnova/.


CZECH DRIFT SERIES - Brno 8.-9.10.2016

Dalším závodem, na který jsme s Mel zamířili se konal na brněnském okruhu opět pod taktovkou seriálu Czech Drift Series. Driftové závody na brněnském okruhu jsou odlišné od ostatních právě díky profilu trati v Brně, neboť zatáčky jsou delší a jezdci nejedou ve smyku zatáčkami převážně na druhý rychlostní stupeň, ale smyk se zde koná díky daleko větších rychlostí také ve vyšších převodových stupních. 

Díky této odlišnosti se zde prověří nejen síla a odolnost techniky, ale také dovednosti a rychlosti jezdce, který nemůže spoléhat pouze na výkon svého vozu, ale musí daleko více pracovat s jeho váhou. 

To se Mel povedlo na výbornou a během rozjížděk se zvládla přizpůsobit trati a obstát na výbornou. Nakonec z celkového počtu 30 jezdců probojovala do finále, kde se umístila na 13. místě.