čtvrtek 11. května 2017

Nový stroj, první závody, Mistrovství ČR - Náměšť nad Oslavou

Po zimní pauze se opět hlásíme a máme pro Vás spoustu novinek. Tou největší je, že nám do stáje přibyla další ostrá "hračka". Vůz Norma M20F bude zcela jistě velmi konkurenceschopnou posilou naší závodní stáje a pilotovat ji bude opět Jarek Surówka.


Sportovní prototyp používá motor Honda K20, známý mimo jiné také z Hondy S2000, a hýbe plackou těžkou něco málo přes 500 kg silou větší než 250 koňských sil. A na trati je to sakra znát. Po nějakém drobném testování jsme se vydali na první závody a vzhledem k vyspělosti techniky jsme se poprvé mohli registrovat do seriálu Mistrovství ČR v závodech do vrchu, pořádaných paralelně se šampionátem MREC, kterého jsme se účastnili v minulých letech.

Mistrovství ČR - Náměšť n. Oslavou 6.-7.5.2017

V Náměšti panovalo celý víkend velmi příjemné slunečné počasí, takže závody to byly divácky velmi vydařené, to potvrdil také počet rychlosti-chtivých diváků, kteří se na tyto závody přišli podívat v opravdu hojném počtu.


Na této trati jsme byli prakticky poprvé, takže jsme byli všichni zvědaví na Jarka, jak se s novou tratí i vozem popere. Naštěstí nás Jarek nepřekvapil a opět vše zvládl absolutně bravurně a zajížděl vyrovnané časy jak v sobotu, tak v neděli. Vlastně vyrovnané nebyly, neustále se mu své časy dařilo zlepšovat a také díky tomu získal první umístění ve své kategorii i třídě, což je na tak prestižní soutěži velkým úspěchem. Nejrychlejší čas byl 59,1 sekundy.

Nicméně ještě větším úspěchem je umístění celkové. Na pódium jsme se sice nepodívali, ale nechybělo mnoho. Získali jsme krásné čtvrté místo, což nás v konkurenci daleko silnějších vozů a stájí řadí k absolutnímu vrcholu české vrchařiny. Motivace k zlepšení tedy je a jsme moc rádi, že se Jarkovi povedlo chytit nové vybavení pevně do rukou a předvedl excelentní práci.

Vy si nyní užijte onboard naší nejrychlejší jízdy na trati v Náměšti nad Oslavou a nového stroje Norma, který si budete moc vychutnávat minimálně celý tento rok!


MREC - Brno 2.4.17

Ještě nám dovolte se pochválit účastí na "zahřívacím" závodě seriálu Maverick Euro Rescue Cup, který se jel začátkem minulého měsíce na okruhu v Brně. Klání bylo rozděleno do dvou separátních závodů, kde jsme v obou skončili druzí v celkovém pořadí!




Video TOP3: