úterý 11. srpna 2015

Šternberská výheň - Šíma Sprint 8. a 9.8.

Jak máme zvykem, když se jedou závody, v pátek se sbalíme a vyjedeme vstříc novým zážitkům a zkušenostem. Ani tentokrát to nebylo jinak a ve složení formule Faster a dvou vozů Subaru a hlavně týmem JS RACING jsme vyjeli na závody seriálu Šíma sprint, který se letos již po druhé vrátil do Šternberka.

 


Známá trať ve Šternberku tentokrát nepřinesla jen tradičně kvalitní trať, ale i počasí hodné daleko jižnější rovnoběžce, tentokrát nebylo třeba grilu, stačilo si omeletku osmahnout na sluncem a motorem rozpálené kapotě. Napříč tomu se dařilo více než dobře a ovládli jsme výsledkovou listinu.

Pilot Jaroslav Surówka s formulí Faster se sžíval s novým motorem Kawasaki více než dobře a již od sobotního dne s časem 1:20 ovládl výsledkovou listinu absolutně nejrychlejším časem toho dne, který v neděli ještě dokázal zlepšit na skvělých 1:19. To neznamenalo nic jiného než 1. místo v závodě, ale i cenu za absolutně nejrychlejší čas. Mimochodem ten starý motor zůstal na minulých závodech, kde v dvou set kilometrové rychlosti ukončil své otáčky ráznou zástavou.



Dominik Tomík ve svém Subaru Impreza WRX si po součtu časů ze sobotního a nedělního dne odnesl čtvrtou pozici s nejrychlejším časem 1:31. Auto bylo v pátek nalazeno na 270ps a zdá se, že se snaha vyplatila. Mimochodem Dominik si na minulých závodech Šíma sprint v Kopřivnici odvezl skvělé 3. místo.



Další z vozů Subaru, řízeného Richardem Smolinským se umístil na páté pozici s nejrychlejším časem 1:33.


Ještě by jsme rádi popřáli týmu Hlavinka motorsport pevné nervy při opravě formule Lotus, která měla nepříjemně blízké setkání se svodidly.